niedziela, 21 sierpnia 2011

Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus (Ogrodnictwo) - 10 (1), 2011



Contents:

Wpływ okrywania gleby i roślin włókniną polipropylenową na wielkość i jakość plonu sałaty łodygowej (Lactuca sativa L. var. augustana Irish)
Ewa Rekowska

Wpływ terminu uprawy oraz rozsawy roślin na plonowanie endywii (Cichorium endivia L.)
Ewa Rekowska, Barbara Jurga-Szlempo

Wpływ nawożenia azotem na plonowanie rzodkiewki
Piotr Chohura, Eugeniusz Kołota

Wpływ hydrolizatu białka zwierzęcego na liczbę i jakość sadzonek truskawki odmiany ‘Elsanta’
Jolanta Lisiecka, Mikołaj Knaflewski, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak, Alina Kałużewicz, Włodzimierz Krzesiński

Wpływ terminu siewu na zawartość karotenoidów i kwasu L-askorbinowego w dyni makaronowej (Cucurbita pepo L.)
Wanda Wadas, Halina Mioduszewska

Wpływ roślin międzyplonowych i zróżnicowanej uprawy roli na plon i wartość odżywczą korzeni skorzonery (Scorzonera hispanica L.)
Mirosław Konopiński

Wpływ rodzaju podłoża i szczepienia rozsady na plonowanie pomidora cherry
Katarzyna Kowalczyk, Janina Gajc-Wolska

Ocena genetycznego uwarunkowania niektórych cech ilościowych, odziedziczalności i korelacji u truskawki (Fragaria × ananassa Duch.)
Jacek Gawroński

Hierarchiczny model krzyżowań w ocenie dziedziczenia cech ilościowych truskawki (Fragaria × ananassa Duch.)
Jacek Gawroński, Jerzy Hortyński

Wpływ poziomów potasu i rodzaju nawozów potasowych na plonowanie oraz stan odżywienia jabłoni makroelementami i chlorem po wejściu drzew w okres owocowania
Adam Szewczuk, Andrzej Komosa, Ewelina Gudarowska

Plonowanie i skład chemiczny truskawki odmiany 'Honeoye' w zależności od rodzaju podłoża i dawki azotu
Zbigniew Jarosz, Katarzyna Dzida, Krzysztof Bartnik

Wpływ nawożenia azotem wiśni na zawartość składników w glebie i liściach
Eugeniusz Pacholak, Zofia Zydlik, Krzysztof Rutkowski

Wpływ wieloletniej uprawy jabłoni i stosowania replantacji na właściwości gleby. Część I. Właściwości biochemiczne gleby
Zofia Zydlik, Eugeniusz Pacholak, Katarzyna Styła

Wpływ wieloletniej uprawy jabłoni i stosowania replantacji na właściwości gleby. Część II. Zawartość składników mineralnych w glebie i w liściach
Zofia Zydlik, Eugeniusz Pacholak, Katarzyna Styła

Różnicowanie elementów trachealnych oraz zmiany morfogenetyczne w kalusie pochodzącym z zarodków papryki (Capsicum annuum L.)
Andrzej Gatz, Tomasz Kowalski

Wpływ nawozów organiczno-mineralnych na plonowanie i jakość ziela wybranych gatunków z rodziny Lamiaceae uprawianych metodą ekologiczną
Wiesława Rosłon, Ewa Osińska, Katarzyna Bączek, Zenon Węglarz

Efektywność zapylania trzmiela ziemnego (Bombus terrestris) w uprawie ogórka polowego (Cucumis sativus L.)
Janina Gajc-Wolska, Katarzyna Kowalczyk, Jarosław Mikas, Ryszard Drajski

Skład chemiczny ekstraktów z owoców ostrych odmian Capsicum annuum L.
Aneta Wesołowska, Dorota Jadczak, Monika Grzeszczuk

Wpływ jakości podkładek i zrazów na wzrost i jakość uzyskanych krzewów dwóch odmian róż z grupy wielkokwiatowych. Część I. Parametry wzrostu krzewów
Marta Joanna Monder, Jerzy Hetman

Wpływ jakości podkładek i zrazów na wzrost i jakość uzyskanych krzewów dwóch odmian róż z grupy wielkokwiatowych. Część II. Jakość krzewów
Marta Joanna Monder, Jerzy Hetman

Plon oraz skład chemiczny ziela bazylii w zależności od odmiany i dolistnego dokarmiania roślin azotem
Renata Nurzyńska-Wierdak, Bartłomiej Borowski, Katarzyna Dzida


+++++++++++++++

Brak komentarzy: