niedziela, 21 sierpnia 2011
Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus (Ogrodnictwo) - 10 (1), 2011
Contents:
Wpływ okrywania gleby i roślin włókniną polipropylenową na wielkość i jakość plonu sałaty łodygowej (Lactuca sativa L. var. augustana Irish)
Ewa Rekowska
Wpływ terminu uprawy oraz rozsawy roślin na plonowanie endywii (Cichorium endivia L.)
Ewa Rekowska, Barbara Jurga-Szlempo
Wpływ nawożenia azotem na plonowanie rzodkiewki
Piotr Chohura, Eugeniusz Kołota
Wpływ hydrolizatu białka zwierzęcego na liczbę i jakość sadzonek truskawki odmiany ‘Elsanta’
Jolanta Lisiecka, Mikołaj Knaflewski, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak, Alina Kałużewicz, Włodzimierz Krzesiński
Wpływ terminu siewu na zawartość karotenoidów i kwasu L-askorbinowego w dyni makaronowej (Cucurbita pepo L.)
Wanda Wadas, Halina Mioduszewska
Wpływ roślin międzyplonowych i zróżnicowanej uprawy roli na plon i wartość odżywczą korzeni skorzonery (Scorzonera hispanica L.)
Mirosław Konopiński
Wpływ rodzaju podłoża i szczepienia rozsady na plonowanie pomidora cherry
Katarzyna Kowalczyk, Janina Gajc-Wolska
Ocena genetycznego uwarunkowania niektórych cech ilościowych, odziedziczalności i korelacji u truskawki (Fragaria × ananassa Duch.)
Jacek Gawroński
Hierarchiczny model krzyżowań w ocenie dziedziczenia cech ilościowych truskawki (Fragaria × ananassa Duch.)
Jacek Gawroński, Jerzy Hortyński
Wpływ poziomów potasu i rodzaju nawozów potasowych na plonowanie oraz stan odżywienia jabłoni makroelementami i chlorem po wejściu drzew w okres owocowania
Adam Szewczuk, Andrzej Komosa, Ewelina Gudarowska
Plonowanie i skład chemiczny truskawki odmiany 'Honeoye' w zależności od rodzaju podłoża i dawki azotu
Zbigniew Jarosz, Katarzyna Dzida, Krzysztof Bartnik
Wpływ nawożenia azotem wiśni na zawartość składników w glebie i liściach
Eugeniusz Pacholak, Zofia Zydlik, Krzysztof Rutkowski
Wpływ wieloletniej uprawy jabłoni i stosowania replantacji na właściwości gleby. Część I. Właściwości biochemiczne gleby
Zofia Zydlik, Eugeniusz Pacholak, Katarzyna Styła
Wpływ wieloletniej uprawy jabłoni i stosowania replantacji na właściwości gleby. Część II. Zawartość składników mineralnych w glebie i w liściach
Zofia Zydlik, Eugeniusz Pacholak, Katarzyna Styła
Różnicowanie elementów trachealnych oraz zmiany morfogenetyczne w kalusie pochodzącym z zarodków papryki (Capsicum annuum L.)
Andrzej Gatz, Tomasz Kowalski
Wpływ nawozów organiczno-mineralnych na plonowanie i jakość ziela wybranych gatunków z rodziny Lamiaceae uprawianych metodą ekologiczną
Wiesława Rosłon, Ewa Osińska, Katarzyna Bączek, Zenon Węglarz
Efektywność zapylania trzmiela ziemnego (Bombus terrestris) w uprawie ogórka polowego (Cucumis sativus L.)
Janina Gajc-Wolska, Katarzyna Kowalczyk, Jarosław Mikas, Ryszard Drajski
Skład chemiczny ekstraktów z owoców ostrych odmian Capsicum annuum L.
Aneta Wesołowska, Dorota Jadczak, Monika Grzeszczuk
Wpływ jakości podkładek i zrazów na wzrost i jakość uzyskanych krzewów dwóch odmian róż z grupy wielkokwiatowych. Część I. Parametry wzrostu krzewów
Marta Joanna Monder, Jerzy Hetman
Wpływ jakości podkładek i zrazów na wzrost i jakość uzyskanych krzewów dwóch odmian róż z grupy wielkokwiatowych. Część II. Jakość krzewów
Marta Joanna Monder, Jerzy Hetman
Plon oraz skład chemiczny ziela bazylii w zależności od odmiany i dolistnego dokarmiania roślin azotem
Renata Nurzyńska-Wierdak, Bartłomiej Borowski, Katarzyna Dzida
+++++++++++++++
Etykiety:
biostymulator,
dawka,
dynia,
eskariola,
Fragaria × ananassa,
jakość,
krzyżowanie dialleliczne,
plon,
rozmnażanie,
rzodkiewka,
sałata łodygowa,
skorzonera,
uprawa polowa,
włóknina
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz